Social Media

FILMY A SERIÁLY, U KTERÝCH SE ZACHLUMAT

 Hlásím se po nějaké dlouhé době s novým článkem. Podzim je tu a to i chladnější počasí, což znamená zachlumat se pořádně do deky a pustit si nějaký super film či seriál. Ale jaký? Už nevíte na co se chcete koukat? Tady je pár mých oblíbenců ,o kterých jste určitě slyšeli nebo dokonce viděli. Nebylo by to super se na tyto seriály či filmy podívat? :)


1. EMILY IN PARIS (2020 - )

ŽÁNR: Romantická komedie

Seriál pojednává o mladé Američance Emily z Chicaga, která se stěhuje do Paříže za nečekanou pracovní příležitostí. Její nadřízená, která měla do Paříže jet, nečekaně otěhotněla. Emily se tedy vydává do Paříže, i když neumí ani slovo francouzsky. V Paříži má pracovat pro francouzskou prestižní marketingovou firmu Savoir, má využít svůj americký pohled na marketing a start se o účty klientů firmy na sociálních sítích. Emily se snaží přizpůsobit novému městu, ale často dochází ke střetu kultur.


2. GILMORE GIRLS (2000 - 2007)

ŽÁNR: komedie, drama

Hlavními postavami seriálu je svobodná matka z bohaté rodiny Lorelai Gilmorová a její dospívající dcera Rory. Lorelai v 16letech otěhotněla, odmítla si navzdory přání rodičů vzít otce dítěte. Rory, které je na začátku 15 let, je přijata na prestižní školu Chilton. Školné je ale příliš vysoké, a tak je Lorelai nucena uchýlit se k pro nejzazší možnosti - požádat rodiče o půjčku. Její matka Emily Gilmorová si ale vymíní, že budou obě každý pátek docházet na pravidelné rodinné večeře, čímž se Emily a Richard stávají znovu důležitou součástí života obou děvčat. 


3. GOSSIP GIRL (2007 - 2012)

ŽÁNR: Komedie, Drama, Romantický

Seriál z prostředí dospívající newyorské smetánky začíná, když se Serena van der Woodsenová vrací z internátní školy zpět na Manhattan, kde je ona i všichni její přátelé pod dohledem záhadné Drbny, vševědoucí blogerky, která příběh vypráví.


4. CLUELESS (1995)

ŽÁNR: Komedie, Romantický

Cher je nejoblíbenější a nejznámější dívka na škole v Beverly Hills. Není to vůbec snadné, zvlášť, když Vám závidí intrikánští Bettiovi, vlezlí Barneyovi, plno ztroskotanců, co umí jen kouřit marihuanu, a učitelé , která hned píší domů, když nepřinesete úkol. Cher to však zvládá s přehledem a dokonce si najde čas na nejrůznější zábavy. Její svět se však začne komplikovat, když do něho vstoupí kluci Baldwinovi: jeden je její nový spolužák, druhý neméně hezký, je bývalý nevlastní bratr. A Cher náhle zjistí, že když přijde láska, je proti ní... BEZMOCNÁ!



5. 10 THINGS I HATE ABOUT YOU (1999)

ŽÁNR: Romantika, Komedie

Sotva Cameron James nastoupí na novou střední školu, zamiluje se do všemi obletované studentky Bianky. Jenže té se líbí hezoun Joey Donner, proslavený ve škole hraním v reklamách. Joe se vsadí, že dívku sbalí. Potíž je v tom, že Biančin přísný otec nařídil, že Bianka může jít na rande, pokud půjde také její starší sestra Katarina. Jenže ta o randění nestojí a ani kluci se o ni právě neperou. Katarina se totiž netají hlubokým despektem k okolí, a ke klukům obzvlášť. Pokud tedy chtějí Cameron nebo Joey dostat Bianku na rande, musí sehnat někoho, kdo by pozval její sestru. Jediný, kdo je tomu ochotný, a ne zadarmo, je Patrick, který nemá dobrou pověst a o jeho roční nepřítomnosti koluje řada divokých historek.


6. LOOKING FOR ALASKA (2019)

ŽÁNR: Drama

Seriál je zfilmován podle knižní předlohy od Johna Greena. 

Příběh se zabývá podstatou života a smrti, hledá odpovědi na důležité otázky. Hlavní postavou je Miles Halter, jehož zálibou je hledání posledních slov slavných osob. Odejde z Floridy studovat internátní školu Culver Creek v Alabamě. Jeho cílem je hledat odpovědi na "velké Možná". V internátní škole se zamiluje do své spolužačky se jménem Aljaška Youngová, která skrývá tajemství, které jí změnilo život.


7. WHIP IT! (2009)

ŽÁNR: Komedie, Drama, Sportovní

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky. 


obrázky: pinterest

-csfd

5 komentářů

  1. Viděla jsem téměř všechno. Emily naprosto miluji! ♥ A ještě bych chtěla vidět zfilmované Hledání Aljašky, četla jsem pouze knihu :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Přiznám se, že jsem neviděla ani jeden 🙈, ale třeba na něco mrknu když bude dlouhá chvíle 🙂.

    OdpovědětVymazat
  3. Teda, z tvého seznamu jsem také na tom bídně. Aspoň mám na co koukat! Nejvíce mě zaujal film Whip it a také Emily in Paris, protože jsem nedávno v Paříži byla a naprosto si ji zamilovala :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  4. Superdrbnu mám moc ráda, je to klasika, tkerá nikdy neomrzí. Říkala jsem si, že bych tento podzim právě zkusila Emily v Paříži, protože o tomto seriálu jsem toho opravdu hodně slyšela. Navíc hlavní hrdinka je moc sympatická herečka :)

    OdpovědětVymazat
  5. Gilmorky miluji od dětství, k nim Čarodějky a vždy, když jedou v TV, je musím vidět, i když už jsem je viděla milionkrát :D Super drbnu a Emily in Paris mám také ráda :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat

Instagram

Theme by STS